Titel

Nanotechnologie & Uv-bescherming

Nanotechnologie, Uv-bescherming & thermische bescherming

Gebruik makend van de nieuwste technische ontwikkelingen hebben onderzoekers nieuwe manieren ontdekt om ingrediënten kleiner te maken – zo klein dat ze moeten worden gemeten in nanometers (1/1000 van een meter). Een aantal van de ingrediënten in L’ANZA Healing Haircare, zoals botanische extracten en vochtinbrengers, zijn nu kleiner dankzij de nano technologie. Deze ingrediënten zijn 100 nanometer (aangegeven als 102 op onze verpak- kingen). Dankzij deze beperkte grootte kunnen vochtinbrengende elementen nu diep in de haarcortex binnendrin- gen, in plaats van samen te hopen op het haaroppervlak. Hierdoor verzwaren ze het haar niet. Dit betekent ook: ongekend soepel en zijdezacht haar met een uitzonderlijk volume, zelfs bij het meest fijne haar.

Nanotechnologie betekent:

  We kunnen ingrediënten kleiner maken. 

  Kleinere ingrediënten dringen dieper in het haar binnen. 

  Het haar wordt van binnenuit hersteld en wordt niet verzwaard. 


UV-stralen 
UV-stralen zijn al lang berucht om hun schadelijke werking voor de huid. Maar deze stralen kunnen óók het haar beschadigen en zijn een van de grootste oorzaken van het verbleken van de kleur. De golflengte van de straling wordt gemeten in nanometers: hoe minder de golflengte, hoe schadelijker de straling. Hieronder de gol engte van de verschillende UV-stralen:

  UVA: 400 nm tot 320 nm 

  UVB: 320 nm tot 290 nm 

  UVC: 290 nm tot 100 nm – de kortste en meest schadelijke!

Drievoudige UVA, UVB en UVC kleurbescherming 
L’ANZA is het enige bedrijf dat UV-kleurbeschermers gebruikt tegen alle drie de UV-stralen en dus maximale be- scherming garandeert tegen beschadiging en kleurvervaging. Deze UV-absorptiemiddelen zijn afgeleid van de technologie die wordt ingezet voor de zonnebescherming van de huid en bieden uitstekende bescherming tegen beschadiging door zonnestralen. Drievoudige UV-kleurbeschermers zijn toegevoegd aan elk product om totale bescherming te bieden, onder de meest uiteenlopende omstandigheden. 


Ingrediënten in L’ANZA Healing Haircare die UV-stralen blokkeren:

  Cinnamidopropyltrimonium Chloride 

  Sodium Benzotriazolyl Butylphenol Sulfonate 

  Ethylhexyl Methoxycinnamate 

  Sulisobenzone 


Surfactanten 
Alle shampoos bevatten surfactanten met reinigende en schuimende eigenschappen. ‘Surfactant’ is afgeleid van ‘surface active agents’, ofwel ‘oppervlakte actieve middelen’. Deze beïnvloeden de oppervlaktespanning van het water, waardoor oliën en vuil beter uit het haar verwijderd kunnen worden. 
Er zijn veel verschillende typen surfactanten. De eerste en meest bekende is zeep. De eerste shampoos waren oplossingen van water, zeep en natriumcarbonaat. Het waren de Britten, die het ‘shampoo’ noemden. Zij ont- leenden het woord van het Hindoestaanse ‘champo’, dat ‘masseren’ of ‘kneden’ betekent. Surfactanten zijn onderverdeeld in twee categorieën: sulfaat en sulfaatvrij. 


Sulfaat surfactanten 
In het begin van de jaren ’20 kwamen er nieuwe type reinigers op de markt: sulfaat surfactanten. Lauryl Alcohol werd geïsoleerd van kokosnootvet of palmpitolie en gebruikt om de eerste sulfaat sulfactant van te maken: Sodium Lauryl Sulfaat (SLS). Sulfaten werden veelvuldig gebruikt in shampoos, omdat ze effectief reinigen en goed schuimen. Tot op de dag van vandaag zijn dit de pijlers van de industrie. 
Enkele L’ANZA shampoos gebruiken sulfaat surfactanten, zoals: 


  Sodium Lauryl Sulfate 

  Sodium Laureth Sulfate 

  Ammonium Lauryl Sulfate 

  TEA Lauryl Sulfate
  Sodium Cetyl Sulfate

Sulfaatvrije surfactanten

Er zijn ook surfactanten die niet zijn gebaseerd op sulfaten en die het haar bijna net zo effectief reinigen. In het verleden werden sulfaatvrije surfactanten niet veel gebruikt, omdat ze minder schuimen dan sulfaat surfactanten.

L’ANZA is erin geslaagd om samenstellingen van sulfaatvrije surfactanten te ontwikkelen, die rijkelijk schuimen, zeker in combinatie met botanische extracten zoals de gugobast. Deze vergroot de ‘bubbel’-factor van de sul- faatvrije shampoos op een natuurlijke manier.

Vandaag de dag vragen consumenten juist naar sulfaatvrije shampoos, omdat deze milder zijn voor het haar en de hoofdhuid. Bovendien is bewezen dat ze de levensduur van haarkleuren verlengen.
Alle L’ANZA shampoos in de Advanced Healing Collection zijn sulfaatvrij.

Deze bevatten de volgende ingrediënten:

  Sodium Cocyl Isethionate 

  Sodium Lauryl Sarconsinate 

  Disodium Laureth Sulfosuccinate 

  Cocamide MEA 

  Cocamidopropyl Hydroxysultaine 

  Disodium Cocoamphodiacetate 

  Cocamidopropyl Betaine 

  Entada Phaseoloides Bark Extract (gugobast) 

  Quillaja Saponaria Bark Extract (zeepboombast)

Thermische bescherming 
Het Cactus Extract zorgt voor een optimale thermische bescherming in L’ANZA producten. Het Cactus Extract werkt op dezelfde manier als, wanneer een cactus zichzelf beschermt tegen warmte en slechte omgevingsfac- toren. In het schema is te zien welke L’ANZA producten het haar beschermen tegen warmtebronnen zoals: föhns, stijltangen, krultangen etc. 


L’ANZA verkooppunten
Mijn locatie Reset Map